Kroměříž

21. června jsme společně s druháky nastoupili do autobusu před školou. Cílem naší cesty byla Podzámecká zahrada v Kroměříži spojená s výukovým programem, zrcadlové bludiště a oběd v mateřské škole Kollárova.

Program dětem hravou formou přiblížil architekturu zahrady, staveb, rostliny, stromy i zvířata a práci zahradníků. Se zahradníčkem Floriánkem jsme malovali vlastní zahradu, hráli hry na různým místech a v rozličných zákoutích zahrady. Poslouchali jsme různé zvuky, zurčení fontány aj. Po skončení programu, jsme ještě projeli celou zahradu elektrickým vláčkem, abychom se dostali všude tam, kam nás nožky nedonesly.

Dalším cílem naší výpravy bylo zrcadlové bludiště, ve kterém jsme dostali rukavice, abychom nezaťapkali skla a jízda mohla začít. Zvětšovali jsme se, zmenšovali, natahovali, rozšiřovali a nakonec jsme pronikli do bludiště, ze kterého se dostat, byl i pro paní učitelky nadlidský úkol.

Po vynikajícím obědě v MŠ Kollárova jsme padli na sedadla autobusu a ten nás odvezl zpátky do naší školičky. Fotogalerie

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.